קיורטן ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/04/2022 | 10:22 | מאת: ירון

אני מטופל בקיורטן כבר כמה שנים בגלל פצעים בקרקפת. בשנה האחרונה 2 כדורים 20 מ״ג בשבוע. בחודשים האחרונים החלו 2 תופעות שמופיעות בעלון. דם מיקרוסקופי בשתן ותכיפות במתן השתן (אציין שלאחר בירור אצל אורולוג, כולל ציסטוסקופיה, לא נמצא ממצא מיוחד). הפסקתי את הכדורים ואף הפצעים החלו לחזור. מניסיונך, במידה ואכן קשורות לכדורים, האם תופעות אלו הפיכות? תוך כמה זמן מהפסקת הכדורים הן אמורות להיעלם? תודה.

היי תופעת הלוואי שאתה מתאר מאוד נדירה בהקשר של קוראטאן ולא הייתי ממהר לייחס אותה לטיפול זה. יש צורך בהשלמת ברור אורולוגי ונפרולוגי. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה