הריון כשיש הרפס סוג 2

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/04/2022 | 18:07 | מאת: רוית

שלום ד"ר לאחר קריאת מאמרים מרובים גם באנגלית הבנתי שההדבקה בהרפס סוג 2 מתרחשת ביחסי מין גם כשאין תסמינים על גבי העור . מרופאת נשים הבנתי שנותנים טיפול מונע לקראת הלידה במידה ופרץ הרפס 2 על העור . ואם לא פרץ אז אין צורך בטיפול. איך עובדה זו מתיישבת עם האפשרות להדביק גם כשאין תסמינים? היילוד לא יכול להידבק? גם כשאין תסמינים ? כי בני זוג כן נדבקים בשלב אסימפטומטי

היי שאלה טובה בגדול הסיכוי להדביק עובר בהרפס סוג שתיים דרך תעלת הלידה גבוה בעיקר בהדבקה ראשונה, פחות מכך בהתלקחות סמפטומטית נוספת, ומבחינה סטטיסטית נמוך מאוד כשאין תסמינים חיצוניים.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה