נטילת כדורים ויציאה לשמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

04/04/2022 | 10:41 | מאת: ד

שלום עקב פצעים בסנטר לפני חודש, רופאת עור נתנה לי טיפול לחודש עם כדורי מינוציקלין הספקתי לקחת בימים הראשונים שניים , יצאתי לטייל 3 שעות והיתה ממש מעט שמש לא מרחתי קרם הגנה ולא חבשתי כובע כי בקושי היתה שמש, לאחר מספר שעות המצח גירד לי מאד והפך לאדום עם קשקשת. רופאת עור נתנה לי הידרואגיסטן ל3 ימים ולאחר מכן ניזורל לשבוע, זה הרגיע את האדמומיות והגרד אבל עדיין קצת מעקצץ למרות שסיימתי למרוח את המשחות לפני שבועיים, לכן אתמול ושלשום מרחתי שוב ניזורל פעם ביום אחרי מקלחת ואמשיך ככה שבוע, העניין שזה עדיין מעקצץ. תמיד היתה לי אדמומיות בפנים ומעט קשקשת אבל זה התרחב לנקודות נוספות בפנים אחרי שהייתי בים, יש לי רוזיציאה וסבוריאה אבל הדבר הזה הוסיף לי יותר ממה שהיה כמו: בצידי האף ומעל השפתיים ובמצח, תמיד היה רק בסנטר. 1. האם בגלל זה המקומות הנוספים שוב פעם יתפרצו או שזה יתפרץ כמו תמיד רק בסנטר? קראתי שכאשר לוקחים כדורים מסוימים ויוצאים לשמש זה גורם לפוטוסנסטיביות, 2. מה זה בעצם פוטוסנסטיביות ? רגישות? 3. האם זו הרעלה? 4. גרמתי נזק לגוף? 5. ניתן לתקן את הנזק או שזה בלתי הפיך? כי עדיין מעקצץ למרות שמורחת ניזורל 6. והאם קרם לחות אקטיב סאבוקלם יכול למנוע התפרצות סבוריאה ורוזיציאה? 7. והאם להמשיך עם הניזורל לשבוע ואחכ למרוח סאבוקלם כל יום או שעדיף כבר עכשיו למרוח סאבוקלם? תודה

היי לא חושב שזה קשור למינוצין, בת מי ים שאתם מתארת יכולים פשוט לבטא החמרה של הרוזציאה/ סבוראה, שתי מחלות שיודעות להתלקח בעת חשיפה לשמש, לכן חשןב מאוד להקפיד על שימוש במקדם הגנה ואמצעים נוספים. לעניין הטיפול כעת יש צורך בהמשך מעקב רופא העור שמטפל בך, שיעריך האם המרכיב הדומיננטי הוא של סבוריאה או רוזציאה ויתווה טיפול בהתאם. בהצלחה

אוטוקורקט… (התסמינים שאת מתארת)

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה