סיכוי להתקרחות של הבנים שלי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

22/03/2022 | 19:33 | מאת: רונית

שלום, אבא של הילדים שלי קרח לחלוטין, התחיל להקריח בסביבות גיל 20, ובגיל 28 כבר היה קרח לגמרי. אני בחששות שגם הבנים שלי ילכו בדרכיו. מה הסבירות שזה ייקרה ? אבא שלי, לעומת זאת, עם שיער מלא ורעמה שופעת לחלוטין (בגיל 80). איך אוכל להבין מה הסטטיסטיקות ומה האחוזים במקרה זה ומה הסבירות שגם הבנים שלי יקריחו בגיל כל כך מוקדם ?

היי אין סטטיסטיקה ברורה לנושא הזה, אך אנחנו יודעים שיש מרכיב תורשתי בהתקרחות גברית. ניתן לפנות לרופא עור לאחר גיל ההתבגרות ולשקול טיפול מונע דוגמת פרופציה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה