יובש קיצוני - אקזמה - בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/03/2022 | 01:38 | מאת: טל

ד"ר - אני אובד עצות. מזה מספר שנים שאני מתמודד עם יובש קיצוני בכפות הידיים. יובש, שמתבטא כיום במה שנראה כמו פריחה מגדרת בכל חלקי כף היד, חתכים, והחמרה בכל פעם שאני שוטף ידיים. בתחילה, לפני מספר שנים, זה הצריך רק מריחת קרם לחות פעם ביום. עם הזמן, במיוחד בשנה האחרונה, כבר עברתי למספר פעמים ביום ובשבועות האחרונות חלה החמרה, כאשר קרמי הלחות לא עוזרים לי יותר (ניסיתי את הטובים ביותר, כולל דרמסילק, יו לקטין ואפילו ביו דרמה) וכאשר אני שוטף את הידיים רק בסבונים מיוחדים כגון לקטופיל ואל סבון טיפולי של יו לקטין (מוצרים יקרים מאוד). בחודשים האחרונים המצב החמיר מאוד. בשבועיים האחרונים היא הגיעה למצב של חתכים מדממים בקצות האצבעות, נאלצתי להגיע למשחות סטרואידים. בטאקורטן ודרמובקס לא עזרו ואני משתמש כעת באלוקום ומשמן את הידיים בוזלין מספר פעמים ביום, על פי הנחיית רופא עור. אינני יודע מה לעשות עוד. הבנתי שהמשחות האלו רק יכולים להחמיר את המצב לטווח הארוך כי העור מתמכר אליהן או משהו כזה. אני לא יכול לחיות יום אחד בלי מריחה של 10 פעמים ביום קרמי לחות וחושב 20 פעם אם לשטוף את הידיים כי המצב מחמיר בכל פעם שאני עושה זאת. שואל במלוא הרצינות - איך אפשר לצאת מהמצב הזה? איך אפשר לפתור את הבעיה? מה עוד אפשר לעשות ולנסות, שלא עשיתי? תודה. טל

היי אני מבין את המצוקה, חשןב להשלים ברור כדי להבין מה הסיבה לכך- תבחיני מטלית, ביופסיה מהעור, וניתן לשקול בהתאם טיפולי פוטותרפיה. מציע לך לקבוע תור לבדיקה אצלנו במרפאת עור באיכילוב בטלפון 03-6973585. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה