מה לעשות -טיפול בפטרת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/01/2022 | 22:08 | מאת: גל

שלום, אני אשמח לעצה מה לעשות כי אני כבר מרגישה מיואשת ולא יודעת על מי לסמוך. הייתי אצל רופאת עור בגלל פטרת בציפורן הרגל והיא אמרה שיש אפשרות למשחה/כדורים, הבנתי כי היא מסתייגת מהכדורים בגלל הסיכון הכרוך בהם. הייתי באותה דעה גם אבל המצב החמיר ומדי פעם אני חשה בכאבים והאזור נהיה אדום מאד. לכן התחלתי להתלבט בנושא. שאלתי פה מה כדאי לעשות וקיבלתי תשובה שלקחת את הכדורים. אז פניתי שוב לרופא עור והוא אמר לי לא לוקחת אותם בטענה ש"למה לך לקחת סיכון איתם ואם תהיה אלרגית? לא כדאי להגיע בקורונה לבי"ח" והמליץ לא לקחת את הכדורים האלה כל עוד יש קורונה. אמרתי לו שקורונה זה לעוד שנים. הוא אמר שהוא לא ממליץ לקחת אותם. הוא אמר שירשום לי רק טיפול למשהו שירגיע את הדלקת שנוצרה מזה. שאלתי אם כדאי לנסות את המשחה והוא אמר שהיא לא תעזור. אני לא יודעת מה בדיוק התשובה הזו. אבל עכשיו אני באמת מרגישה שאני כבר לא יודעת מה לעשות. הבנתי שכנראה אני אאלץ להישאר ככה כמו שזה ושאין לי באמת מה לעשות. אני לא רוצה שזה יחמיר אבל גם יותר שומעת התנגדויות לכדורים האלה וכבר התייאשתי וויתרתי ללכת לעוד רופא עור. אני כבר לא רואה טעם. האם יש פיתרון אחר? אמרו לי על emtrix nail. הבעייה שהמשחה הזו ממש יקרה (ולכן עד עכשיו לא קניתי) והבנתי שגם אין סיכוי שהיא תעזור, אז ויתרתי. יש משהו אחר? תודה

היי תלוי מה הממצאים בבדיקה, ברמת העיקרון טיפול בכדורים הרבה יותר יעיל מטיפול מקומי, מצד שני אם המחלה קלה ויש מעורבות של 1-2 ציפורניים לרוב הגישה היא לטפל מקומית.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה