התלבטות בטיפול בכדורים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/01/2022 | 21:40 | מאת: ג

שלום, אני סובלת מפוליקוליטיס בגב. זה התחיל לפני כשנתיים ואז קיבלתי אקנתרים. השתמשתי בה מס' חודשים אך היא לא הועילה הרבה והתופעות לוואי היו בלתי נסבלות אז הפסתקתי. (יש לי היסטוריה של רגישויות למשחות) עברתי לזינדקלין שזה קצת הועיל, אך ברגע שהפסקתי את השימוש, זה חזר. זה כבר שנתיים ככה ולאחרונה זה התפשט ונהיה הרבה יותר מפריע (ממש מקשה עלי לישון). אני יודעת שיש אופציית של כדורים אבל קשה לי עם זה (אני קרובה ל40 ואפילו כדור נגד כאב ראש לקחתי רק פעם אחת בחיים), אז אני ממש לא רוצה את זה ואני מודעת לסיכון שבהם. בנתיים נוספה בעייה של פטרת בציפורן שגם פה מומלץ כדורים/משחה (עם פחות סיכוי הצלחה). ירדתי מהכדורים (לא ניסיתי משחה עדיין). בנתיים כבר התחלתי להתייאש ולשקול את הכדורים לפוליקוליטיס. אבל אחרי יותר מחצי שנה שהתעלמתי מהפטרת זה לא משתפר וזה ממש גורם לכאבים וקורה לפעמים שהאזור ברגל ממש אדום ואני לא יכולה ללכת. אני עדיין מתלבטת אם באמת אלך על הכדורים, אבל אם כן אני כבר לא יודעת מה עדיף- לטיפול בפוליקוליטיס או בפטרת ברגל? שניהם מפריעים לשגרה אך אין סיכוי שאקח כדורים לשניהם. במקרה יש משהו אחד שיתאים גם לזה וגם לזה? תודה

היי אין כדור שמתאים לשתי הבעיות הללו, לצערי אין מנוס מלטפל בשניהם בהתאמה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה