פצעים בסנטר וכדורים..

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/01/2022 | 09:48 | מאת: סי

שלום, בשנתיים האחרונות יש לי פצעים בסנטר עם אדמומית ומידי פעם גרד, ניסו לתת לי אנטיביוטיקה בכדורים ובמשחות, כדורים ומשחות סטרואידיות ובכל הפעמים זה נרגע וחוזר אחרי חודש, יש לציין שאני לא נוגעת ולא מפוצצת. רופאת עור נתנה לי הפעם כדורי אנטיביוטיקה מינוציקלין 50 מ"ג שאקח יום כן יום לא במשך 60 יום ובנוסף למרוח בכל ערב ל30 יום משחה זינדקלין, האם זה נכון לקחת אנטיביוטיקה יום כן יום לא? אני יודעת שאנטיביוטיקה צריך לקחת כל יום. לפני חצי שנה לקחתי מינוציקלין 100 מ"ג נדמה לי לחודש וזה נרגע לחודש ושוב חזר. ובנוסף האם מסכות לקורונה חד פעמיות יכולות לגרום לפצעים, אדמומיות וגרד? ואם כן אז למה אין פצעים בלחי ובאף אם המסכה נוגעת גם באיזורים אלה? תודה רבה!

היי השאלה מה האבחנה, אם מדובר באקנה ניתן לתת גם כדורי רואקוטן לאחר הכנה מעבדתית מתאימה

06/01/2022 | 11:21 | מאת: סי

תודה גם אני חשבתי על רואקוטן, אבקש ממנה בפעם הבאה אם הטיפול הזה לא יעזור. אבל האם מקובל לקחת אנטיביוטיקה יום כן יום לא? אני יודעת שצריך כל יום ואסור להפסיק, לא יודעת אם זה אקנה, זה נראה דלקתי כי זה אדום ומגרד מידי פעם ויש לפעמים פצעים קטנים אבל זה ממש לפעמים והם מודלקים. זה בעיקר אדום כמעט כל הסנטר אדמומי

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה