תגובה אלרגית מתמשכת לאחר שימוש בתכשיר קוסמטי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

02/01/2022 | 17:44 | מאת: שירן

הי, לפני שבועיים וחצי קיבלתי תגובה אלרגית חריפה לאחר שימוש במסיכת פנים (תפקידה ״לנקות״ את הפנים ולצמצם נקבוביות). הפנים היו אדומות, מגרדות, יבשות מאוד והופיעו התרוממויות של העור ומלא פצעונים קטנטנים כמו אקנה. רופא עור נתן לי פעמיים ביום אפלומיצין למשך שבוע, והפניה לבדיקת אלרגיה שאבצע אותה בעוד חודשיים. לאחר שבוע עם אפלומיצין ניכר שיפור משמעותי והפסקתי את הטיפול. כ-5-6 ימים לאחר הפסקת הטיפול הפנים שוב מתמלאות בהמון פצעים קטנים, חזרתי להשתמש באפלומיצין אף על פי שאינני יודעת אם זה נכון. כמובן שאיני מתאפרת כרגע. אציין שאינני סובלת מאקנה בצורה כזו, לכל היותר 2 פצעים ורק בזמן מחזור. האם אפשר לחזור לשימוש באפלומיצין? האם לדעתך זה המשך של תגובה אלרגית, או שנעשה נזק אחר? תודה!

היי ניתן להשתמש באפלומיצין לשבוע נוסף, יש להמנע משימוש באזור העיניים. מציע במקביל לקבוע ביקורת אצל רופא העור, יתכן ומדובר בהתלקחות של רוזציאה- ״אקנה של מבוגרים״. בהצלחה

02/01/2022 | 18:31 | מאת: שירן

תודה רבה! אקבע תור בהקדם

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה