מינון ראוקוטן - אקנה בן 17

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/12/2021 | 20:44 | מאת: אורית

שלום ד"ר , בני בן 17, סובל מאקנה ברמה בינונית בפנים ובגב. מטופל כחודשיים בקיורטן 40 מ"ג, ללא שיפור משמעותי, אולי רק בגב. פצעים מוגלתיים הפכו לגלדים צהובים כאלה והפנים אדמומיות ויובש רב בשפתיים. המשקל של בני נע בין 60-64, זה משתנה. רופא העור עשה חישוב שעליו לקבל 9300 מ"ג ( 62 ק"ג כפול 150 יום) וכיוון שבינתיים קיבל כ 3000 מ"ג, לא רואים שינוי משמעותי כי זו רק שליש מהדרך. הרופא הוסיף לו משחת פוסידין לגלדים הצהובים ולשפתיים. השאלה שלי האם אתה מסכים לחישוב המינון, בעצם משקל ממוצע כפול חמישה חודשים? ומה עם זה שהמשקל לא מדוייק, האם זה צריך להיות מחושב ברמת הק"ג הבודד? אני שואלת כי הרופא אמר שאם לא ייקח מינון מקסימלי זה עלול לחזור ומעבר למימון הזה עלול להיגרם נזק. ובאופן כללי מה דעתך על הטיפול? ( אגב, בהתחלה הוא קיבל חודשיים מינוציקלין 100 מ"ג ללא שיפור. תודה וסליחה על האריכות

היי זו אכן המנה המצטברת המקובלת, מדובר בהערכה, אין משמעות להבדל בין קג ספורים. בשליש מהמקרים מטופלים שישלימו את הקורס המלא יהיו נקיים מאקנה. מדובר בטיפול מאוד יעיל ועם המון שנים של ניסיון. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה