הרפס זוסטר וחיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/11/2021 | 12:41 | מאת: שרה

שלום רב , קראתי לאחרונה על הסיכוי להתפרצות הרפס זוסטר בעקבות חיסון לקורונה, קראתי בעיקר על הסיכוי בחולים במחלות אוטואימוניות. האם , ללא קשר למחלה אוטואימונית, כיוון שחליתי לפני חודשיים בהרפס זוסטר , יש סיכוי להתפרצות המחלה שוב לאחר חיסון לקורונה שברצוני לעשות ? תודה מראש.

היי מאוד לא סביר שתופיע התפרצות בהפרש של חודשיים, לרוב שלבקת חוגרת תופיע פעם אחת בחיים, הופיעה שלאחריה רמות הנוגדנים עולות ומגינות מפני הישנות. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה