מחלת סקביאס ותגובה לטיפול

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/11/2021 | 17:40 | מאת: יניב

שלום דוקטור אני סובל מאוד מגרד .רופא אלרגיה נתן לי פרדניזון במחשבה שזה אלרגיה וזה הפסיק את הגרד ,אבל רופא עור חושב שזה אולי סקביאס וגם הרופא אלרגיה הפסיק לי את הפרדניזון ומאז שהפסקתי את הפרדניזון חזר לי גרד נוראי .השאלה שלי האם העובדה שפרדניזון הפסיק את הגרד מתאימה לסקביאס .האם פרדניזון אמור לעזור מגרד מסקביאס ? או שמידע זה מעלה ספק באבחנה תודה רבה

היי סקביאס היא אבחנה קלינית שנעשית על ידי רופא עור. פרדניזון מקל על גרד מסיבות שונות, גם משנית לסקביאס, אך לא משמש כטיפול במקרה זה. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה