פיגמנטציה באזור המפשעה לא מלידה שלא עוברת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/09/2021 | 13:52 | מאת: ליהי

היי נהייתה לי פיגמנטציה בשנים האחרונות בצבע חום כהה/אפור באזור המפשעה בשני הצדדים ולא סימטרי גם וזה לא עובר. הייתי אצל רופאת עור היא לא ידעה להגיד לי ממה זה והביאה לי לנסות איזומד 4% ניסיתי כבר חודשיים ואני לא רואה שיפור בכלל חוץ מצד אחד שזה רק עשה לי בו יותר גרוע אז הפסקתי מה אני אמורה לעשות? יש לך אולי המלצה למשחה/תרופה/חומר/טיפול? תודה רבה מראש

היי במידה ואין הטבה אחרי שימוש של חודשיים באזומד יש להפסיק את הטיפול בתכשיר. מציע לפנות להערכה חוזרת של רופא עור, אולי יש צורך לקחת ביופסיה מהאזור בכדי להגיע לאבחנה מדויקת וכך להתאים טיפול

24/09/2021 | 18:53 | מאת: לינור

היי יקירה, מבינה את התסכול. מדובר בפיגמנטציה הורמונלית וזה קורה להרבה ביחוד לכהי עור. גם לי היה או נהיה... למען ההגינות זה אולי קצת עבר. אז ראשית: האם את עושה מכשור של לייזר להורדת השיער באזור?- כי יתכן וזה מזה. שנית: נסי ללכת תקופה ארוגה עם בגד שלא צמוד מידיי כי זה מגביר פיגמנטציה- החיכוך. ודבר אחרון- מניסיון של רופא עור: אמר אל תעשי כלום כי כל החומרים שבעצם יתנו ך זה הלבנה של האזור וזה יכול לעשות כוויה. תאורטי יש תכשירים שיכולים לעזור וזה נמצא דווקא בקליניקות של אסתטיקה שנקראות גניקוסמטיקה- כלומר קוסמטיקה וגינלית. יש רופאים גניקולוגים שימכרו לך. אני לא ניסיתי ולא ממליצה הקשבתי לרופא העור. ובכל היקר לי, שעבר זמן וזה עבר. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה