אלרגיה חריפה מאוד ברמת כוויה מפלסטר

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/08/2021 | 23:09 | מאת: גילי

היי, רציתי לשאול, אני מטופלת בפיזיותרפיה עקב נקע בקרסול ושברי דחיסה בברך, במהלך הטיפולים האחרונים שמו לי פלסטר טיפולי , שהוא ללא שום חומר, על חלקים נרחבים ברגל, הייתי כבר 7-8 פעמים עם הפלסטר והכל היה סבבה, לפני שבוע שמו לי שוב, ואז למחרת התחיל לי גרד מאוד חזק ותחושת שריפה, כמובן שהורדתי את הפלסטרים, וזה גרם לי לאדמומיות מאוד חזקה, כל האזור שורף לי מאוד, ומגרד, ונוצרות לי שם כל הזמן שלפוחיות, העור ממש לבן ומעליו כמין פצעם אדומים, הייתי אצל רופא משפחה שאמר שמדובר באלרגיה, ונתן לי היסטזין ובטאקורטן קרם, עבר שבוע מאז, ועדיין הכל שורף ומגרד לי, השאלה שלי מה זה יכול להיות ואיך אפשר להקל, והאם זה יכול להשאיר לי צלקות, כי יש מקום שהתחיל קצת להתייבש והוא בצבע סגול אדום קהה כזה, ממש מפחיד לי שזה ישאיר לי צלקות..... אשמח לתשובה בהקדם!!! תודה!!

היי נשמע שפתחת דלקת עור ממגע- יתכן לדבק בפלסטר. באופן עקרוני נדרשות מספר חשיפות עד להופעת הפריחה, לכן הסיפור שאת מתארת מאוד הגיוני. יש צורך בהערכת רופא עור לקבלת אבחנה וטיפול מתאימים. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה