שימוש במסרק במספרה ללא חיטוי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/08/2021 | 09:57 | מאת: אנה

שלום לפני כשבוע הייתי במספרה והספר סירק אותי באותו מסרק שהוא מסרק את כולן (בדרך כלל אני לוקחת מברשת משלי). לא ראיתי שיש אצלו חיטוי או משהו שדומה לזה. כעבור שבוע התחלתי לגרד את הראש. זה לא כינים, בדקתי. האם יש מקום לדאגה שמחלת עור מסויימת כמו פטריה בקרקפת וכד' יכולה לעבור על ידי שימוש במסרק שאנשים אחרים משתמשים בו? איך אני יכולה לדעת האם נדבקתי במשהו ? תודה רבה.

10/08/2021 | 19:30 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, כינים וגם פטרת יכולים לעבור דרך חפצים. לעיתים גרד בקרקפת לאחר ספר יכול לנבוע דוןקא מרגישות לחומרי צבע או שמפו ולאו דווקא פטריה. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה