אורטיקריה וכאבי שרירים ברגליים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/07/2021 | 12:19 | מאת: לי

היי בת 44 סובלת כבר חצי שנה מאורטיקריה קלה ואנאגידומה לפעמים מטופלת בטלפסט שעוזר.נעשו מלא בדיקות דם כולם תקינות .יש לי תקופה כאבי שרירים ברגליים .הבנתי שזה ביחד מחשיד.בבקשה מה בודקים כדי לשלול?תור עוד חודש לרופא עור

11/07/2021 | 16:42 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, בירור אורטיקריה משתנה בין מקומות - מומלץ להשלים ביופסיה עורית מאחד הנגעים ובירור מעבדתי הכולל תפקודי תריס ונוגדנים לתריס, בירור מחלות קולגן כולל CPK, רמות פריטין, צואה לפרזיטים, LDH ומשטח דם ועוד. במצב זה מומלץ להשלים בירור מקיף במרפאב שאינה ראשונית אלא במרפאות עור בבית חולים. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה