מניעת גורם הבעיה במקום טיפול לא יעיל בתוצאתה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/07/2021 | 07:25 | מאת: אלי

בני משפחתי ואני סובלים מאוד מעקיצות יתושים בדירתנו, ושום משחה או תרסיס לא פותרים את הבעיה. לאיזה סוג של מומחה יש לפנות כדי לסלק את גורם הבעיה (היתושים), במקום לטפל בתוצאת הבעיה (העקיצות)?

01/07/2021 | 12:37 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, יתכן ומדובר בעקיצות שאינן מיתושים למשל פשפשי מיטה או סקביאס. מומלצת הערכת רופא עור ולאחריה, בהתאם לאבחנה, לשקול הזמנת מדביר. רפואה שלמה,

01/07/2021 | 17:00 | מאת: אלי

העקיצות בהן מדובר נגרמות ע"י יתושים (אנו רואים את היתושים, ואפילו יתוש אחד אותו אנו רואים - עוקץ אותנו). לא מדובר בפשפשי מיטה או סקביאס. רופא עור כבר העריך שמדובר ביתושים. עצותיו הטיפוליות בוצעו אך לא הועילו. לגבי מדביר, למיטב ידיעתנו אין הדברת יתושים בתוך דירה, אלא רק בגינה, והדברה כזאת כבר נעשתה אצלנו, אך גם היא לא פתרה את הבעיה. מה ניתן לעשות?

05/07/2021 | 22:41 | מאת: אלי

האם לרופא אין תשובה לשאלתי מ-1.7 - לאיזה סוג של מומחה (כולל לא רפואי) יש לפנות כדי לסלק את גורם הבעיה?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה