שאלה .............................

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/06/2021 | 15:09 | מאת: דנה

כשלוקחים תרבית לציפורן מה אפשר לראות בתרבית ? האם את סוג הפטריה ? ואם כן למה חשוב לראות מאיזה סוג הפטריה ? כי לכל סוג פטריה מתאימים טיפול שונה ?

09/06/2021 | 15:24 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, תרבית פטרת נועדה לאבחון הפטריה. ניתן גם לזהות את סוג הפטריה אך לרוב זה לא משנה את סוג הטיפול. מטרת משטח והתרבית היא לוודא שאכן מדובר בפטריה הואיל ומצבים שונים יכולים לדמות פטרת בציפורניים. בנוסף, במידה ושוקלחם טיפול בכדורים מומלץ לוודא שאכן מטפלים בפטרת. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה