הרפס ועוד.............

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/05/2021 | 08:24 | מאת: ס

שלום, 1. האם פצע הרפס חייב להיות מעקצץ ושורף? בשנתיים האחרונות יוצא לי הרפס אך איננו מגרד כמו בעבר 2. בשבועיים האחרונים יצא לי כבר פעמיים הרפס, הוא יכול להתפרץ גם אם לא הייתי בלחץ נפשי ולא היה לי חם? 3. האם מריחת משחת זובירקס יכולה למנוע התפרצות? פחות מעדיפה כדורים, אם כן האם צריך למרוח באזור כל יום? או לסירוגין יום כן יום לא? או בכלל פעמיים בשבוע יספיקו? מוסיפה שאני נוטלת כל יום מגנזיום. 4. מאתמול יש לי גירוד בנקודה מסוימת בגב כף היד, זה היה מעט נפוח ואדום, ריססתי על זה אלכוהול אך הרגשתי צריבה ומיד שטפתי במים וסבון ומרחתי אלוורה. היום זה כבר לא אדום ונפוח אך עדיין מגרד מאד, מה זה יכול להיות?

04/05/2021 | 23:12 | מאת: ד"ר אייל טלב

באירועים חוזרים של הרפס עוצמת העקצוץ, שריפה, גרד או כאב יכולים לפחות עם הזמן. לא תמיד יש טריגר ברור להתפרצות הרפס. משחת זובירקס פחות יעילה מכדורים. אפשר לנסות להתחיל במריחה ישר עם תחושת העקצוץ. לגירוד ואודם ביד תתכנה סיבות רבות, בדכ עקיצה.

06/05/2021 | 06:52 | מאת: ס

תודה, יצא לי הרפס לפני שבוע והוא נראה עכשיו עבה מאד גדול ואדום, רופא עור אונליין רשם לי אתמול את המשחה clotrimazole-dexamet.neo.cr cf האם זו משחה להרפס? רוקחת אמרה לי שלא

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה