כובע מרכיבים סינטטיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/04/2021 | 17:25 | מאת: ערן

קניתי כובע מהאינטרנט ולאחר חודש שהלכתי איתו נהיה לי במצח נפיחות אדמימות וגם פצע עם מוגלה גדול אחד.... מסתבר שהכובע עם הרבה פוליאסטר ועשיתי בדיקת אלרגיה ממגע ויצאתי תקין בהכל חוץ מהפלסטרים שעזרו להדביק את כל הבדיקה שגרמו לי לאדמומיות. האם פשוט לקנות כובע מאה אחוז כותנה? האם הבעיה היא הלחץ על העור בשילוב הפוליאסטר? האם האלרגיה או הזיהום שנהיה לי יכול גם לגרום לנשירת שיער כי הכובע היה על השיער?

01/05/2021 | 10:11 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, יתכן ומדובר בדלקת עור למגע שנובעת מאחד החומרים שקיימים בכובע. כדי לקבוע זאת צריך להבין את מספר אירועי האודם והנפיחות שהיו ואם קיים קשר ישיר לחבישת הכובע. במידה ויש קשר מומלץ להחליף את הכובע גם אם תבחיני המטלית לא העלו דבר. אחת האפשרויות היא זיהום עורי כלשהו שיכול להיות ראשוני או משני לדלקת שנוצרה. כמעט בכל המקרים דלקת עור למגע חולפת ללא נשירת שיער. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה