שאלה..........................

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/04/2021 | 15:34 | מאת: דנה

היתה לי לפני שנה פטריה בציפורן ברגל שמתי לק נגד פטריות , בקיצור בכמה שבועות האחרונים אני רואה שוב לבן על הציפורן והציפורן נשברת עשיתי ביופסיה ולא יצא שיש פטריה , אציין שלא זוכרת אם גזרתי את הציפורן או שמתי לק לפני הביופסיה האם בגין כך יש לבקש ביופסיה שוב ? וממה זה יכול להיות אם נגיד וזה לא פטריה ?

29/04/2021 | 15:29 | מאת: ד"ר אייל טלב

דנה שלום, שינויים בציפורניים יכולים לנבוע ממספר גורמים כולל פטרת, טראומה וכו. משטח פטרת מציפורן יעיל ב30% מהמקרים בגלל סיבות כמו שציינת - ציפורן קצרה מדי, לק, טיפול מקומי רצנטי בציפורן, איסוף חומר לא מספק עי האחות וכו. כן מומלץ לא למרוח דבר על הציפורן לפחות שבועיים ולחזור על משטח. אחרי שנלקח המשטח ניתן לחזור לטיפול המקומי. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה