כאב לאחר הסרת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/04/2021 | 08:11 | מאת: ג

שלום, יש לי עור מאד רגיש ובכל פעם שאני מסירה שיער באזור קו הבקיני מיד אח"כ האזור מתחיל לכאוב ומופיעים פצעונים קטנים ואדומים. אני לא מסירה לעיתים קרובות, אבל בכל פעם זה קורה שוב וזה גורם לכאבים במשך שבוע. ניסיתי להסיר בשיטות שונות כמו גילוח או משחה להסרת שיער ובכל דרך זה קורה אותו הדבר (לייזר כרגע לא אופצייה, מה גם שהבנתי שזה רק מדלל ולא מסיר ב-100% כך שעדיין אצטרך להסיר שיער גם עם לייזר). האם יש משחה שניתן לשים לאחר הסרת שיער כדי להפחית את הכאב או הפצעים? תודה

24/04/2021 | 10:01 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, פעמים רבות ישנה רגישות לעור לאחר הסרת שיער מכנית. זה יכול לנבוע ממספר סיבות כמו דלקת עור למגע, דלקת בזקיקי שיער וכדומה. ראשית לאחר הסרת השיער יש לשטוף את האזור או לבצע קומפרסים קרים למשך 15-20 דק פעמיים ביום. ניתן לשלב עם קרמים ללא מרשם כמו בפנטן. יש להימנע מבגדים הדוקים לאזור למשך יומיים. יש להחליף את סכין הגילוח באופן תדיר. במידה ואצמעים אלו לא סייעו מומלץ לפנות לרופא עור מטפל כאשר מופיעה הפריחה לאחר הגילוח. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה