שאלה ...............

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/04/2021 | 22:39 | מאת: דנה

גירודים בקרקפת למעלה משנה מצאו שאני אלרגית לקטון , הפסקתי להשתמש במוצרים המכילים קטון ועדיין יש גירודים מה ניתן לעשות? אציין שעשיתי מדבקות טסטים לצבעים שיער ויצא 'אני אלרגית לקטון

22/04/2021 | 19:02 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, לקטון יש שם נוסף Methylisothiazolinone או בקיצור Mi או MCI-MI ויש לוודא שהמוצרים אינם מכילים חומר זה. ניתן למצוא חומר זה בשמפו, מרכך, סבונים, איפור, צבע לשיער, מגבונים לחים, תכשירים לטיפול במוצרי עור ואף צבע קיר. יש לחזור ולוודא שאין מוצרים המכילים חומר זה וגם חומרים נוספים דומים כמו octylisothiasolinone וbenzisothiasolinone ועוד. לזכור שלעיתים נידרש לפחות חודש המנעות מהחומר עד להעלמות הגרד או הפריחה. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה