קרם הגנה ............

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

19/04/2021 | 20:28 | מאת: ספיר

זה נכון שמריחה של קרם הגנה בפנים מחייב חידוש ? כל ארבע חמש שעות בשביל שבאמת ישמור על העור? כי אני תמיד מורחת בבוקר לפני העבודה קרם הגנה גבוה ,מתאפרת ושמה מייקאפ מעל ויוצאת זה אומר שבצהריים כשחוזרת הקרם הגנה כבר מתפוגג והוא לא אפקטיבי ?

22/04/2021 | 18:51 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב,  מקדם ההגנה שמכונה sun protection factor או SPF מעיד פי כמה זמן ניתן לשהות בשמש עד לצריבה משמש (לדוגמה אם לצורך צריבה משמש יש לשהות 20 דק אז SPF 50 מאפשר שהיה של פי 50 זמן בשמש עד לצריבה). יש כמה נקודות חשובות שיש לשים עליהן דגש בעת מריחת קרם הגנה: א. יש לוודא מריחה משמעותית של קרם ההגנה, וכדי לוודא שלא מתפספסים אזורים יש למרוח פעמיים באותו אזור, למשל פנים. ב. יש למרוח כ- 15 דק לפני היציאה מהבית. ג. יש לחזור על המריחה כל שעתיים כי חלק מהחומרים מאבדים את יעילותם בזמן החשיפה לשמש. ד. אם מזיעים או נכנסים לבריכה יש למרוח שוב קרם הגנה. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה