היחשפות לשמש לאחר נטילת מינוציקלין.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/04/2021 | 20:28 | מאת: יריב

שלום דוקטור אני בן 33 נטלתי מינוציקלין 100 מ"ג ליום במשך חודשיים בגלל פצעי שומן בידיים ובירך ויום אחרי שסיימתי ליטול עשיתי מיטת שיזוף ואני שם לב פתאום לכתמים אדומים חומים בפנים(אני יודע שאסור לעשות מיטת שיזוף במהלך נטילה) האם סימנים אלו זה בגלל המיטת שיזוף? ואם כן האם בם אמורים לעבור לי?

17/04/2021 | 08:34 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, מינוצין יכולה לגרום לפיגמנטציה משנית לחשיפה לשמש גם יום אחר הנטילה. עם זאת יתכנו מספר סיבות אחרות כמו מיטות שיזוף עצמה שתגרום לפיגמנטציה. חשוב לציין שמיטות שיזוף מעלות באופן חד משמעי את הסיכון לסרטן עור בפני עצמן וללא קשר לתרופות, ועל כן לא מומלצות. בחלק מהמקרים וכתלות בגורם הכתמים יכולים לחלוף ויש להימנע משמש עד להעלמותם. מומלצת בדיקת רופא עור במרפאה לצורך הערכה מסודרת. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה