מינוציקלין כטיפול באקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/04/2021 | 20:50 | מאת: אלומה

שלום, לצורך טיפול באקנה רופאה המליצה לי לקחת מינוציקלין 2 כדורים של 200 מ"ג פעם ביום למשך 3 חודשים. שמעתי שלתרופה זו תופעות לוואי ושיש אנשים שהגיעו למיון בעקבותיה בגלל לחץ תוך גולגולתי וכו'. האם מסוכן להשתמש בתרופה זו?

14/04/2021 | 08:42 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, מינוצין נחשבת טיפול יעיל באקנה והיא ניתנת פעמים רבות. כמובן שכמו לכל תרופה שהיא תתכנה תופעות לוואי. תופעות לוואי אפשריות עם מינוציקלין כוללות כאבי בטן ובחילות, תפרחות שונות (חלקן יכולות להיות חמורות) רגישות לשמש, סחרחורות וכאבי ראש וכו. אני ממליץ ליטול כדור אחד של 100 מג פעם ביום לאחר ארוחת הצהריים ולהימנע משמש. בנוסף בסיום החודש הראשון של הנטילה להשלים בדיקות דם הכוללות ספירת דם וכימיה מלאה ולחזור על הבדיקות עם סיום הטיפול. במידה ומופיעה תופעת לוואי כלשהי להפסיק את הטיפול. רפואה שלמה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה