Frontal fibrosing alopecia

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/04/2021 | 20:42 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 27. אובחנתי עם ליכן פלנופילריס בביופסיה והתחלתי לקבל טיפול בבית חולים. קו השיער נסוג בקצב אחורה מאוד מהיר(מאות שערות ליום). התחלתי טיפול בפלקוויניל(אך עקב בעיות בנשימה זה הופסק). לאחר מכן התחלתי טיפול ברקוטאן 20 מ"ג לפני כחודש ואין שום הטבה. כיום הרופא המליץ על טיפול בסטרואידים 40 מ"ג לשלושה שבועות ואז עוד שבועיים ל 30 מ"ג. עברו 10 ימים עם הסטרואידים. האדמומיות בזקיקים עדיין קיימת(ברגליים מאוד בולט) ונראה שאין שיפור(המחלה מפושטת בכל הגוף, ברגליים, בגבות ובקרקפת). מתי הדלקת אמורה לרדת? כמה זמן זה אמור לקחת? בינתיים הרופא שלח אותי לעשות בדיקות מקדימות להתחלת טיפול במתטרוקסט. ממה שקראתי צריך להוריד את הדלקת ורקוטאן מורידה דלקת. האם ניתן לשלב בין מתטרוקסט לרקוטאן? או לחילופין עם תרופה מדכאת חיסון אחרת? אני מאוד מתוסכל מהמצב כי נראה ששום דבר לא עוזר בינתיים וכל דבר לוקח חודשים(שבהם השיער ממשיך לנשור באופן בלתי הפיך). תודה רבה!

14/04/2021 | 08:36 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, אני מבין ללבך. ליכן פלנופילריס יכולה להגיב באיטיות לטיפולים השונים. אין לי הערכה כמה זמן זה אמור להגיב לסטרואידים במינון זה. גם את מינון הרואקוטן ניתן להעלות אך יש תופעות לוואי אפשריות בשילוב רואקוטן וסטרואידים כמו כאבי ראש והפרעות ראיה, הדורשות הפסקת הטיפול. שילוב של מתוטרקסט ורואקוטן גם יכולים לגרום להחמרה בתפקודי כבד אך לעיתים, במקרים קשים, אנו רופאי העור נותנים שילוב זה תוך כדי מעקב בדיקות דם תכוף. ממליץ שבמקרה שלך תהיה בקשר ישיר עם רופא העור המטפל או המרפאה ושקילת טיפול אגרסיבי יותר במידה והמחלה מתקדמת. רפואה שלמה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה