אקנה ברמה בינונית, עם אדמומיות תת עורית ופצעים בולטים.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/04/2021 | 23:22 | מאת: שילה כהן

שלום רב! שמי שילה כהן, חייל בן 19 ואני סובל מאקנה ברמה בינונית בעור הפנים. אתחיל ואומר שכבר נטלתי מינוציקלין במשך כחודש, יחד עם המשחה רט-אויט, אך האקנה נשאר. אני יודע לומר כמעט בוודאות כי האקנה שלי הינו תוצר כמעט ישיר של המזונות הלא בריאים שאני אוכל בצבא, שכן כשהייתי בערך בן 18 טרם הגיוס והקפדתי על תזונה בריאה ביותר, עור הפנים שלי היה חלק לחלוטין. שאלתי הינה האם לדעתך במידה ואחזור להקפיד על תזונה בריאה, אוכל להעלים את האקנה? (האקנה שלי משולב עם פצעים בולטים ומעין אדמומיות תת עורית שרופאים שפגשתי טענו שהיא מצביעה על דלקת). אסיים ואומר שאני מכיר את הראקוטן, אך לצערי שימוש בו במשך הצבא הינו כמעט בלתי אפשרי עבורי, שכן לא אצליח להגיע לרופא העור כל חודש בכדי לקבל מרשם חדש עקב הביקוש הרב לרופאי עור, ורופא העור שפגשתי הבהיר לי שהוא לא ייתן לי מרשם ליותר מחודש. (מה שיוביל לכך שאפספס כמה ימי לקיחה באופן עקבי כל חודש במידה ואבחר לקחת ראקוטן).

10/04/2021 | 15:59 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, הקשר בין אקנה לתזונה אינו חד משמעי אך מזון עתיר בפחמימות פשוטות ומוצרי חלב ככה״נ תורמים להחמרה של אקנה. הטיפול לאקנה במינוציקלין במשך חודש אינו מספק והטיפול המומלץ הוא לפחות 3 חודשים כך שניתן לחזור לטיפול אנטיביוטי. לגבי טיפול ברואקוטן - אין צורך לראות רופא עור אחת לחודש לצורך חידוש מרשם. מי שיכול לחדש את המרשם הוא הרופא ביחידה, אליו אתה מגיע אחת לחודש עם בדיקות דם רלוונטיות. המעקב הטיפולי של רופא העור בצבא או באזרחות הינו בדכ אחת ל3 חודשים. הבעיה עם רואקוטן בזמן השירות הצבאי נובעת מהחשיפה לשמש בזמן אימונים ומסדרים והורדת הפרופיל, בעיה שמטרידה בדכ חיילים במערך הלוחם. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה