ייתכנות פטריה בציפורן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

02/04/2021 | 16:43 | מאת: B a

שלום יש לי מספר ציפורניים ברגל שחצי מהן אינו מחובר לבשר. בקצה/בצד יש חלק שאינו מחובר לאצבע עצמה. בעבר זה היה ב2 ציפורניים בלבד (הבהונות) ועכשיו הבחנתי בציפורן נוספת . עשיתי בדיקה אצל רופא משפחה להמצאות פטריה והיא יצאה שלילית ב2 הבהונות. ממה זה יכול להגרם ? והאם צריך לבצע בדיקה נוספת לאצבע הנוספת ?

05/04/2021 | 12:35 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, תשובת משטח פטרת בעלת רגישות נמוכה ותלויה מאוד בגורם המבצע את הבדיקה (אחות בקופת חולים). במידה ויש חשד סביר לפטרת מומלץ לחזןר על הבדיקה. לצורך הערכה טובה יותר מומלצת בדיקת רופא עור במרפאה. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה