כתם אדום באזור בית השחי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/03/2021 | 20:54 | מאת: מודאג65

היי, אני גבר בן 21, בדרך כלל בריא. לפני כמה חודשים שמתי לב לכתם אדמדם בבית השחי, לא מגרד או כואב, פשוט הופיע שם. במהלך החודשים לא היה שינוי, הכתם לא גדל אבל גם לא נעלם. מחיפוש באינטרנט מצאתי רק דברים מלחיצים (כמובן שישר קפץ סרטן NHL) ואני מאוד מודאג. הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה שזה אולי פיגמנטציה ושאין לי מה לדאוג, אבל משום מה העניין עדיין יושב עליי מכיוון שאני גם לא נחשף כמעט לשמש (בטח שלא באזור זה), אז איך יכול להיות שהתשובה היא פיגמנטציה? אשמח לעזרה!

28/03/2021 | 17:52 | מאת: ד"ר אייל טלב

הואיל ויתכנו סיבות רבות לכתם אדום בבית השחי מומלצת בדיקת רופא עור חוזרת במרפאה. עם זאת, NHL שמתבטאת ככתם אדום אינה ממצא אופייני. רפואה שלמה,

28/03/2021 | 18:02 | מאת: ד"ר אייל טלב

לאחר שראיתי את התמונה הממצא יכול להתאים לאריתרזמה. ניתן לנסות טיפול בג׳ל Zindaclin פעם ביום. רפואה שלמה,

10/04/2021 | 17:02 | מאת: מודאג65

היי, לאחר שבועיים של מריחת זינדקלין פעם ביום לאחר המקלחת אין שינוי. מה עליי לעשות?

11/04/2021 | 07:23 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, מומלץ בשלב זה להיבדק שוב עי רופא עור במרפאה ולשקול לקיחת ביופסיה עורית.  בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה