אבסס בבית השחי לאחר טיפול אצל כירוג

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

16/03/2021 | 08:36 | מאת: אבי

שלום דוקטור היה לי אבסס לאחר שעשיתי טיפטל מסויים להזעה בבית השחי הלכתי לכירוג שנתן אוגמנטין לשבוע ומשחה אנטיביוטי ללא ספק יש שיפור משמעותי אבל מה שכן עדיין יש במקום אדום(לא כמו בהתחלה).. ושאני נוגע מרגיש את הגיולה נקרא לזה.. לאחר שהלכתי שוב לכירוג אמר שמיצינו את הטיפול ושיש שיפור מפה שלח אותי לרופא עור שרק עוד שבועיים יש לי תור אליו .. בגדול מה רופא עור יכול לתת נגיד שכירוג לא יכול דוקטור .. חשוב לי לציין בגלל אותו סיבה של אבסס מדאדודרנט מסויים ב2018 כירוג פתח את האבסס ולאחר חודש הגעתי למיון כי נהייה לי פקקת ורידית (DVT) והייתי מטופל ומדללי דם למינהם אז כמובן יש גם את הפחד הזה שזה לא יחזור לי שוב עקב זה .. אשמח לשמוע את דעתך בנושא ובאמת לנסות להבין איזה פתרונות יש לרופא עור שאין לכירוג נגיד תודה רבה מראש מחכה לתשובתך בקוצר רוח

16/03/2021 | 08:48 | מאת: ד"ר אייל טלב

אבי שלום, אתה מתאר שני אירועים של אבצס בבית שחי. האם היו אירועים נוספים באזורים נוספים? לא ברור איזה טיפול קיבלת להזעת יתר ואם היתה איזושהי הזרקה לאזור. המטרה בבדיקת רופא עור היא להעריך את הנגע - האם מדובר בציסטה שהזדהמה? האם אבצס משני לזיהום אחר? האם מדובר בתהליך דלקתי ללא זיהום? לכל מצב טיפול שונה ועל כן מומלץ לגשת לרופא עור לצורך הערכה. רפואה שלמה,

16/03/2021 | 08:53 | מאת: אבי

קודם כל אלך תודות על התשובה בוםר מהירה מה שעברתי זה טחפול שנקרא מירהדריי שעובד על חום לאזור הבית השחי לאחר נפיחות והכל כמו שנאמר גם במרפאה המקום נהיה מזוהם ואדום ודלקתי ובגלל זה הלכתי לכירוג שנתן את אוגמנטין המקום ירד משמעותי אבל עדיין יש כדורים כאלה כאילו בבית השחי ומעט אדום של הזיהום

16/03/2021 | 09:07 | מאת: ד"ר אייל טלב

נפיחות מקומית ואודם אפשריים לאחר טיפול בMiradry אך יש צורך בבדיקת רופא עור במרפאה. בשלב זה ניתן למרוח קרם בפנטן פעמיים ביום. כתלות בקופת חולים ומקום מגורים יש מרפאות מיון עור בהן זמינות תורים גבוהה יותר. רפואה שלמה,

16/03/2021 | 09:39 | מאת: אבי

תודה דוקטור על התיחסות שלך לכן אני יקנה את המשחה שאמרת מקווה שהדלקת או הזיהום הזה שנוצר רק בצד אחד כרגע לא יתפשט זה נכון שאחרי מירהדריי זה קורה אבל לא תהליך זיהומי ודלקתי לאחר חודש מהטיפול דוקטור וחשוב לי לציין שכרגע אני ממשיך עם משחה שנקראת מופירוסין מקווה שאמרתי נכון ... אז בטח הכוונה שלך בפנטן זה לאחר שימוש המשחה של ציינתי מודה לך מאוד דוקטור אייל היקר

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה