פטרת כרונית בעור המפשעה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/03/2021 | 01:07 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, סליחה על השאלה הארוכה, אבל אני באמת כבר נואש, אשמח לעזרתך... אני בן 35, מטופל באופן קבוע בציפרלקס. סובל מזה כ - 20 שנה!!! מפטרת המפשעה (ניסיתי להעלות תמונה). ניסיתי כל סוג של משחה מקומית - אנטי פטרייתי / אנטי פטרייתי בשילוב סטרואידים. בגמר קורס מלא של טיפול הפטרייה חולפת, אך חוזרת תוך לא יותר מחודש. זמן רב מאוד אני חושש מנטילת כדורים בשל תופעות הלוואי המפחידות ומשך הטיפול הארוך. *טריקאן - אסור לי לקחת - יוצר הפרעות קצב עם ציפרלקס. * טרבינפין - מפחיד, וגם הכי פחות עזר לי כמשחת למיסיל. * ספורנוקס - מפחיד. 1. האם יש כדורים חדשים (אפילו יקרים ומחוץ לסל), עם פרופיל בטיחות ותופעות לוואי נוח יותר? 2. האם אין טכנולוגיה יעילה אחרת לטיפול בפטרת המפשעה כמו לייזר, אולטרויולט וכיו"ב ששווה לנסות? תודה מראש

10/03/2021 | 08:30 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, ראשית יש לוודא כי אכן מדובר בפטרת. יש להשלים משטח פטרת מעור המפשעה דרך קופת החולים. בנוסף אם יש שיפור משמעותי לאחר טיפול עם נטיה להישנות הפריחה במפשעה יש צורך בטיפול מניעתי כגון קרם אנטיפטרייתי פעמיים בשבוע וטלק לאזור. יש לייבש את האזור היטב לאחר מקלחת. בנוסף ישנן מחלות רקע שיכולות לגרום להחמרה של פטרת בעור כגון סוכרת. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה