צלקת רחבה 8 סמ בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

02/03/2021 | 23:25 | מאת: יונתן

שלום רב לפני שנתיים שברתי עצם הבריח עברתי 2 ניתוחים ברוך השם הכתף בסדר אך נותרתי עם צלקת 8 סמ. ניסיתי לאורך השנתיים קלוקוט, יריעות סיליקון ולא עזר להעלים אותה אלא רק להפחית אדמומיות שזה גם טוב. הבעיה שחזרתי להתאמן במכון כושר ואחרי כל ביקור במכון( משקולות ) הצלקת חוזרת להיות אדומה מאד- האם נגזר עלי לא להתאמן ולהפוך לדב לא הבנתי? וכל המכשירים מערבים כתפיים אין מה לעשות. האם יש טיפול שיכול להעלים צלקות ? הציעו לי לייזר ב10,000 שח - 5 פעמים. הבעיה שזה אדיוטי לעשות טיפול ואז אם שוב אתאמן שוב הצלקת תחזור?? אז סתם בזבזתי 10,000 שח? מה הפתרון פה??? קעקוע יכאב לי על צלקת. מה הפתרון ???

10/03/2021 | 08:21 | מאת: ד"ר אייל טלב

יונתן שלום, קיימים מספר סוגי צלקות ולכל סוג טיפול שונה. טיפול בלייזר לצלקות היפרטרופיות או קלואידיות יכול מאוד להטיב עם מראה הצלקת. אימון משקולות לא יחמיר את הצלקת לאחר טיפול בלייזר ואין מניעה ללכת לחדר כושר. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה