מורפיאה ונוירופטיה פריפרית

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/02/2021 | 12:08 | מאת: אורית

שלום, אני סובלת מספר שנים ממורפיאה,בבדיקת דם ANA חיובי RNP 3.4 האם זה קשור למורפיאה כרכע סובלת מניורופאטיה פריפרית ברגל,האם יכול ליהיות קשר גם למורפיאה? תודה

01/03/2021 | 16:43 | מאת: ד"ר אייל טלב

אורית שלום, לסובלים ממורפאה יתכנו בדיקות ANA חיוביות וגם RNP אך ישנם סוגים של RNP. נוירופתיה פריפרית אינה שכיחה עם מורפאה. חשוב לציין כי נוירופתיה פריפרית יכולה לנבוע ממספר גורמים אחרים למשל סוכרת או מחלות עור אחרות כמו סקלרודרמה. מומלצת בדיקת רופא עור במרפאה לצורך הערכה של כלל הממצאים. רפורה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה