כדור מינצוקלין .....

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

19/02/2021 | 13:05 | מאת: ....

היי אני אמורה לקחת כדור מינצוקלין וקשה לי בבליעת כדורים האם מותר לפתוח את הקפסולה ולשתות את האבקה או שיש תחליף אחר לאנטיביוטיקה בתרחיף או באבקה? תודה.

21/02/2021 | 12:44 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום רב, אין לפתוח את הכמוסות של הכדור או ללעוס, ולא מוכרת לי פורמולציה אחרת של טיפול זה. פתיחת הכנוסה לאבקה יכולה לגרום לכיבים בושט. ניתן לבלוע את התרופה עם יוגורט בצהריים אך להימנע מנטילת מוצרי חלב רבים עם התרופה. יש להימנע משכיבה חצי שעה לאחר נטילתה. במידה ועדיין קיים קושי בבליעתה יש לפנות לרופא עור מטפל להחלפת טיפול. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה