הרפס סוג 2 -דרכים למניעת הדבקה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

16/02/2021 | 14:00 | מאת: גל

שלום רב ד"ר בשנה שעברה פרץ לי הרפס סוג 2 (כ-3 התקפים בשנה ) הבנתי שהדרך היחידה כדי לא להדביק את בן הזוג היא שימוש בקונדום. לאורך זמן הפתרון הזה הוא קצת קשה ליישום האם יש טיפול מונע אחר ? לקיחת זובירקס כדור אחד ליום למשך כמה שנים יכולה להיות מספיק יעילה כדי לא להדביק ? ישנם רופאים שכותבים שההדבקה מתרחשת רק כשהפצע מופיע על העור או כמה ימים לפני ההתפרצות וישנם רופאים שטוענים שההדבקה מתרחשת גם כשלא מופיעים נגעים .... אשמח שתעשה לי סדר בעניין העובדה שמדובר במחלה מדבקת עלולה להרתיע בני זוג שאכיר בעתיד לכן אני חייבת לדעת אם בכל זאת ישנן דרכים להוריד את העומס הנגיפי ולמנוע הדבקה למעט קונדום תודה רבה

21/02/2021 | 12:14 | מאת: ד"ר אייל טלב

גל שלום, נגיף ההרפס נשאר בגופנו גם אם אין נגע פעיל, לכן הדבקה בהרפס גניטלי אפשרית גם ללא נגע. ניתן לטפל מניעתית למשך חצי שנה- שנה ובמקרים מיוחדים אף יותר. יש לקבוע תור לרופא עור במרפאה לצורך הערכה וקבלת הטיפול. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה