גרדת סקביאס בגלל ארנב בבית

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/02/2021 | 22:51 | מאת: ענת

שלום חטפנו גרדת ואנחנו חושבים שזה מארנב שהבאנו הביתה אין לו סקביאס וקיבל חומר מונע נגד זה. קנינו משחה לנו לגוף זה מרגיע אבל מתחיל במקום אחר. האם זה ייפסק מתישהו האם עלול להחמיר עד כדי מחלת עור חמורה? מה מומלץ לעשות ? תודה

21/02/2021 | 11:33 | מאת: ד"ר אייל טלב

שלום ענת, סקביאס הינו קרציון הגורם לגרד. קיימים סוגים שונים של הקרציון ואלו שגורמים לגרדת בארנבות אינם מועברים לבני אגם אך עדיין יכולים לגרום לגרד אצל בני אדם. יש לוודא כי הטיפול בארנב בוצע כיאות. לצורך הערכה וקבלת טיפול יש צורך בדיקת רופא עור במרפאה. רפואה שלמה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה