יתכן שמדובר בקרציות? כיצד להיפתר מהבעיה לצמיתות?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/01/2021 | 04:33 | מאת: מור

שלום רב, בן 32, גר בתל אביב בדירה בקומה מינוס אחד (כלומר מתחת לקרקע), ומכבס את בגדיי במכבסה בשירות עצמי (תמיד בהרתחה של 90 מעלות ללבוש תחתון, מגבות, ולמעשה למרבית כביסותיי). אינני חי עם בעל חיים בדירה, ואינני במגע עם בעלי חיים. מזה שבועות ארוכים מתגרד לעיתים מזדמנות (לא באינטנסיביות). הגירודים יכולים להופיע בכל אזור בגוף, אך בפרט באזור המפשעה ומסביב לבסיס איבר המין. באזור הזה, הצלחתי לאתר במהלך התקופה האחרונה שלוש פעמים את הקרציה (כמדומני) המופיעה בתצלום שצירפתי. ביצעתי תצלום מקרו שכן בפועל היא קטנה מאוד וכמעט ולא ניתנת להבחנה בעין רגילה. מה עליי לעשות כדי להיפתר מהבעיה אחת ולתמיד? תודה רבה!

05/02/2021 | 23:00 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

נראה שמדובר בכיני הערווה. כינים אלו מכונות גם כיני בושת או מנדבושקס, ובשמן המקצועי הן נקראות פדיקולוזיס פוביס (Pediculosis Pubis). יש לגשת לרופא עור לקבל טיפול בהקדם. מדובר במחלת מין מדבקת ולכן יש להמנע מקיום יחסים ולעדכן פרטרנים רלוונטים. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה