ביופסיה מהעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/01/2021 | 19:15 | מאת: רון

שלום, יש לי פריחה שרופאי העור לא הצליחו לזהות ולכן עשו לי ביופסיה. השאלה שלי, האם ביופסיה תגיד באופן חד משמעי מה יש לי? הפריחה מגרדת ולכן יש סביבה גם אדמומיות מהגירוד ואני חושב שהם לקחו חתיכה לא מהפריחה אלא מאיפה שסתם נהיה אדום מגירוד, גם במצב כזה תהיה תשובה וביופסיה תגיד משהו? תודה

18/01/2021 | 06:04 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

ביופסיה יכולה לתת תשובה חד משמעית אך לא בכל המקרים, לרוב היא לכל הפחות מכוונת את הרופא אל המחלה שממנה אתה סובל. מיקום הביופסיה הוא קריטי שכן לקיחת ביופסיה ממקום לא מייצג עלולה לפגוע בתוצאה. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה