בטאקורטן G קרם

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/12/2020 | 20:28 | מאת: מ

שלום, יש לי פצע קשה ריפוי בעצם הזנב כבר שנתיים ואתמול קיבלתי הוראה מרופא פצע לשים משחה בפצע "בטאקורטן G קרם" פעם ביום למשך שבוע ולבוא לביקורת עוד שבוע. לא היו תורים פנויים וקבעו לי תור לעוד שלושה שבועות. אח פצע אמר להמשיך עם הטיפול שלושה שבועות עד הביקורת... בגוגל קראתי שאסור להמשיך עם זה מעבר לימים בודדים ואם ממשיכים אז בליווי רופא צמוד.. מה נכון לעשות? בנוסף, היום שמה לי אחות (אני צריכה ללכת לאחות כל יום). חמישי-שישי לא אשים כי קופת חולים. ואז אשים שוב ראשון אצל אחות. ואז שני-שלישי לא אשים (כי אין אחיות) ואז רביעי- חמישי, ראשון וכן הלאה... זה בסדר חעשת עם משחה אנטיביוטית כאלה הפסקות? תודה רבה

06/12/2020 | 12:05 | מאת: ד"ר יובל הילרוביץ

בטאקורטן G מכיל שילוב של סטרואיד ואנטיביוטיקה. אכן לא מיועד לשימוש קבוע. ההפסקות שאת מתארת לדעתי הן סבירות ולא עלולות לגרום לנזק. יש להיצמד להנחיות של הרופא שבדק אותך.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה