קרקפת,ציפורניים ומפשעות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

04/11/2020 | 10:48 | מאת: אביב

שלום, אני בן 30 סובל מספר חודשים מגירוד קשה בקרקפת (במרכז אחורי ומקדימה), מדובר בעיגולים אדומים גדולים עם שכבה לבנה (כמו קילוף). במקביל הציפורניים בידיים מתפוררות ועכשיו התחילו גם ברגליים, יש גם גרד במפשעות ובאיבר המין. לאחר התייעצות עם שני רופאים שונים נשלחתי לבדיקות אנזימי כבד שם הובחן כבד שומני (לאחר אולטרסאונד), קיבלתי משחות לסבוריאה גם בשלוב סטרואידים ושמפו לראש אך שום דבר לא עוזר. בנוסף, שלחתי דגימה מהציפורן ולאחר צפיה בספורות לא התקבלה צמיחה בגידול פטריה. אני ממש מיואש ולא יודע כבר מה לעשות, הגירודים והתפוררות הציפורניים הולכים ומחמירים. ידוע לי שקשה לתת אבחנה ללא ראיה של הפצעים אך אשמח לכל מידע ועזרה שניתן! נ.ב מריחה של משחת dermacombin מרגיעה קצת אך חוזר חלילה ביום למחרת. תודה רבה מראש, אביב

15/11/2020 | 02:04 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לא ניתן לדעת ללא בדיקה אך יתכן ומדןבר בפסוריאזיס (שיכול לפגוע בעור הקרקפת וגם בציפורנים). ממליצה לקבוע תור למרפאת שיער בבית חולים איכילוב, בטלפון 036973585. שם לאחר בדיקה יוכלו להמליץ על המשך בירור וטיפול מתאים. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה