שאלה בנוגע לנגע בפין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/11/2020 | 17:02 | מאת: לירון

שלום רב, בן זוגי, בן 52 בריא בדכ. בחודשים האחרונים הבחנו שיש על איבר מינו. באמצע איבר המין (לא באזור העטרה) שתי בליטות קטנות ממש צמודות לעור אחת בגודל ראש של סיכה ואחת אף קטנה יותר. הבליטות הקטנות הן בצבע העור ומרגישות בתחושה כמו נקודת שומן קשה. הבליטות לא כואבות. ברצוני לשאול מה זה יכול להיות ומה הבדיקות שעליו לעבור? לאיזה רופא לגשת רופא עור או אורולוג? האם ייתכן שמדובר בנקודות שומן? כשלוחץ עליהם לא יוצא לא מוגלה ולא שומן. הסתכלנו בתמונות של יבלות באינטרנט וזה לא נראה דומה אפילו. אשמח אם תוכלי להסביר לי מה זה יכול להיות ומה עליי לעשות? האם יכול להיות שזה סרטן פין? תודה

01/11/2020 | 20:04 | מאת: לירון

יצויין כי הבליטות שטוחות ומקובעות לא ניידות, אינן כואבות או מגרדות, אינן כיב או פצע ולא מפרישות שום נוזל. חשים את אחת מהן כאשר נוגעים באיבר במרכזו של הפין. את הבליטה שנמצאת בבסיסו חא מרגישים. צורתן עגולה מוגדרת ואינה כשל ״כרובית״ כמו כן, אין מדובר בצבר אלא ב 2 בליטות בודדות המרוחקות אחת מהשנייה

15/11/2020 | 01:58 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לא ניתן לדעת על פי תיאור. יש לגשת לבדיקת רופא עור שיבצע בדיקה גופנית, לאחריה יוכל להמליץ על בירור וטיפול מתאים. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה