ציפורניים צהובות וגרד בלתי פוסק כף רגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/10/2020 | 15:28 | מאת: יואב

שלום לך אני בן 51 ויש לי ציפורניים צהובות כבר לא מעט שנים וזה נראה לא אסתטי ולא יפה ,רציתי לדעת מה הסיבה לציפורניים צהובות ואם אני צריך לחשוש מיזה? דבר שני ,יש לי כבר כמה שנים גרד שמציק לי מאוד בצד כף הרגל ולפעמים אני מגרד עד כדי פציעת העור,הייתי אצל כמה רופאי עור נתנו לי משחות וכלום לא עוזר ,אודה לך אם תאמרי לי פתרונות אחרים לזה תודה.

31/10/2020 | 21:47 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

יתכן ומדובר בפטרת כפות רגלים וציפורני בהונות. לרוב על מנת לרפא ציפורנים מפטרת יש לקבל טיפול בכדורים שלא כל אדם רשאי לקחת (תלוי בגיל, במחלות רקע ובטיפול התרופתי הקבוע אותו האדם נוטל). ממליצה לגשת לרופא עור שיוכל לאחר בדיקה גופנית להחליט אם אכן מדובר בפטרת. אם כן ניתן לעשות בדיקה בכדי לאשר את האבחנה - משטח ותרבית פטרת מכפות רגלים וציפורני בהונות. כמו כן הרופא ימליץ על בדיקות דם ואם אתה יכול, ימליץ על טיפול סיסטמי. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה