פריחה אלרגית מתכשיר קוסמטי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/10/2020 | 02:03 | מאת: שיר

סובלת מעור פנים רגיש, לאחר שימוש בודד בתכשיר קוסמטי הופיעה פריחה שורפת, חיספוס בעור ואדמומיות שלא עוברים כבר שבוע. תור לרופא עור אין דרך קופת החולים בקרוב. מה ניתן למרוח?

25/10/2020 | 12:03 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

נשמע שהיה לך דלקת עור למגע (contact dermatitis), גם מריחה בודדת יכולה לגרום לתסמינים אם ישנה רגישות לחומר מסויים. ממליצה לגשת לרופא עור זמין / רופא משפחה לקבל קרם שיכול להקל על המצב. לרוב נותנים סטרואידים טופיקלים למספר ימים. סוג הטיפול נקבע על פי המיקום וחומרת התגובה. בהמשך אמליץ לך לעשות תבחיני מטלית, בדיקה שבה מאתרים בדיוק למה את רגישה, תבקשי הפנייה מהרופא עור שלך. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה