מוגלה תקועה בחצקון תוך כמה זמן אמורה להשתחרר

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/08/2020 | 14:11 | מאת: ארי

שלום. בת שלי מטרחת אדפרין קרם נקודתית על אמצע אף בניסיון להפטר מבעיה שנוצרה לפני כמה חודשים כאשר קוסמטיקאית לחצה חזק מדי על הוצאת שחור. בשבוע השני של מריחת אדפרין הצטברה מעין מוגלה בצבע צהוב באמצע חצקון שנראה מורם מעל האף ואדום מסביב. ככה זה שבוע. האם זה נורמלי שמטגלה הזאת עדיין לא פרצה החוצה ויצאה? או שזה אמור להתייבש וליפול? תוך כמה זמן? או שזה לא נורמלי ויש צורך בנקיטת פעולה נוספת על ידי רופא עור כי זה לא בסדר שזה תקוע כבר שבוע ולא יוצא? תודה

29/08/2020 | 19:19 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

ממליצה לגשת לבדיקת רופא עור, ישנם פצעים עמוקים יחסית שיכול לקחת להם יותר זמן להתנקז אך מאחר והם יותר עמוקים יש סיכון להותרת צלקת. ממליצה לגשת לבדיקת רופא לקבלת המלצות על המשך טיפול. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה