יובש בשפתיים שלא עובר שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

26/07/2020 | 11:42 | מאת: מיכל

שלום, לפני שנה וחצי החל לי יובש ועור קשה רק בקפה התחתונה שעד היום לא עובר. ניסיתי את כל השפתונים והמשחות האפשריות, ובגלל שיש לי גם אסתמה קשה קיבלתי משחת סטרואידים במחשבה שאולי זאת אסתמה של העור. היא לא עזרה, ועל הדרך קיבלתי גם 2 קורסי פרדניזון לאסתמה שלא עזרו לשפתיים. לא נמצאה גם אלרגיה לשום תכשיר או משחה שאני שמחה. האם ישנו פיליניג כימי או טיפול שניתן לעבור אצל רופא עור פרטי שימיס את העור הקשה? יש לי בערך ב 80 אחוזים מהשפה התחתונה עור קשה ויבש שפשוט לא עובר. ובכלל, האם ישנו טיפול נוסף שיוכל לעזור? תודה מראש

29/07/2020 | 14:32 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לא ציינת את גילך אבל ישנו מצב רפואי שנקרא actinic chelitis שאופייני אצל מבוגריים בהירי עור ומופיע בעיקר על פני השפה התחתונה. ממליצה לגשת לרופא עור לוודא שזה לא המצב, רק בבדיקה גופנית יוכלו להמליץ על המשך בירור וטיפול. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה