יובש בשפה התחתונה שלא עובר

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/07/2020 | 11:28 | מאת: מיכל

שלום, כבר שנה וחצי שיש לי יובש ועור קשה בכמה מקומות בשפה התחתונה שלא עובר. ניסיתי למרוח כל משחה ושפתון אפשרי, קיבלתי משחה עם סטרואידים ואפילו קורס פרדניזון(כי היתה החמרה באסתמה), ואין שום שינוי. בערם 70 אחוזים מעור השפה התחתונה הוא עם הרבה חתיכות עור לבנות קשות ויבשות. האם ישנו פילינג כימי שניתן לעשןת על מנת לקלף את העור הקשה? ובכלל, האם העור הזה לא אמור להתחלף מתישהו? כי זה לא נראה שהוא מתחלף... תודה מראש

23/07/2020 | 00:49 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לא ציינת את גילך אבל ישנו מצב רפואי שנקרא actinic chelitis שאופייני אצל מבוגריים בהירי עור ומופיע בעיקר על פני השפה התחתונה. ממליצה לגשת לרופא עור לוודא שזה לא המצב, רק בבדיקה גופנית יוכלו להמליץ על המשך בירור וטיפול. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה