שלפוחיות גדולות מאוד עם נוזל צהוב

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/07/2020 | 15:00 | מאת: אבייב

עברתי ניתוח בשיטה הלפרוסקופית בתחילת השבוע, כעבור יומיים שיכלתי להתקלח ולהוריד את החבישות חשכו עיניי עם 2 שלפוחיות מלאות נוזל צהוב, השלפוחיות גדלות ומתנפחות בכל יום. הרופאת משפחה אמרה שהיא לא יודעת מה זה ולא נתקלה בדבר כזה. המנתח אמר שזו רגישות שיש לי לדבק של הפדים שהיו עליי. מה לעשות עם השלפוחיות? לטפל? איך?

11/07/2020 | 06:58 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

רגישות לחומרים בכלל ודבק בפרט יכולה לגרום לדלקת עור למגע, במקרים חריפים בהחלט עלולות להופיע שלפוחיות. ממליצה לגשת לבדיקת רופא משפחה / רופא עור על מנת לקבל טיפול. לא ניתן להמליץ על טיפול מבלי לבצע בדיקה גופנית אבל לרוב אנו ממליצים על ניקור השלפוחית עם מחט סטרילית והוצאה של הנוזל עם לחיצות עדינות של גזה על השלפוחית. ישנה חשיבות לשמור על גג השלפוחית (עוזר בהחלמה). בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה