פצע בעור מאחורי האוזן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/07/2020 | 23:23 | מאת: נטלי

שלום רב לבן שלי בן ה-4 נוצר פצע מגרד מאוד מאחורי האוזן זה התחיל במין קרע בין האוזן לעור ועם הזמן התפשט כנראה כי הוא גירד המון ולא שמנו לב בזמן..עכשיו נוצר שם פצע מגליד ומפריש ובליטה קשה מתחת לעור..התיעצתי עם רופא און ליין שאמר שזה אסטמה של העור ולהשאיר לח עם קרם לחות ואמבטיות שמן ולמען האמת הרגשתי שהוא טעה באבחנה ואכן זה החמיר ממש, אציין שזה קרה בעבר אך לא התפשט בצורה כזו ,הפעם אני לא מצליחה להשתלט על זה..אצרף תמונות מקווה שזה יהיה ברור..אשמח לייעוץ..תודה מראש

01/07/2020 | 23:25 | מאת: נטלי

לא מצליחה להעלות תמונה משום מה

04/07/2020 | 21:53 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

ראי תגובה בפוסט השני

04/07/2020 | 21:56 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לפי מה שאת מתארת ישנו פצע שהזדהם. לא ניתן לדעת מהתיאור מהו המקור (האם אטופיק דרמטיטיס, עקיצה או אחר). בכל מקרה עלייך לפנות לרופא ילדים / רופא עור לבדיקה וקבלת משחה אנטיביוטית כגון מופירוצין / בקטרובן. ממליצה בנוסף לשטוף את האיזור פעמיים ביום במים וסבון, לייבש היטב ולאחר מכן למרוח את המשחה. על פי הבדיקה ובאם יש תסמינים אחרים (כגון חום, בצקת, אודם סביב ועוד) הרופא יחליט אם יש גם צורך באנטיביוטיקה דרך הפה. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה