שלבקת חוגרת דו צדדית- יתכן?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

30/04/2020 | 14:18 | מאת: חוה

האם תיתכן שלבקת חוגרת בשני צידי הגוף (ימין ושמאל) ? בת 52 , בריאה בד"כ , הופיעה שלבקת חוגרת בצד השמאלי של הגוף באזור המותן- כאבים סה"כ מתונים( חוץ מהיומיים הראשונים) וגם הפריחה די קלה, יחד עם זאת- לאחר כשבוע התווספה תחושה של כאבים גם מצד ימין פחות או יותר במקביל לצד שמאל+ פצעון אחד.... האם יתכן מצב ששני הצדדים לוקים בשלבקת? האם מצב כזה קורה רק כשתסמיני השלבקת חזקים או שיתכן גם מצב כזה?- ואם יתכן מצב כזה האם הדבר מעיד על בעיה גופנית כלשהי (חלילה מחלה שאני לא מודעת לה)- או שאין קשר?

03/05/2020 | 22:17 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ישנו סוג של שלבקת מפושטת , ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקה גופנית, ישנן אבחנות מבדלות נוספות ודרושה בדיקה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה